Zeleni triatlon – završetak projekta

Dana 13. studenog 2021.godine je uspješno završen projekt Društva Naša djeca Kutina Zeleni triatlon – nauči, volontiraj, zasadi čiju je realizaciju financijski omogućila Petrokemija d.d. Kutina. U srpnju su odrađene prve dvije faze Nauči i Volontiraj, a posljednju, Zasadi, smo odlučili organizirati u tjednu kada slavimo Dan grada Kutine i time našem gradu pokloniti i zasaditi jedno prekrasno stablo u parku blizu našeg društva. Djeca 2b razreda OŠ Stjepan Kefelja, sa svojom učiteljicom Helenom Ćosić pripremila su i recitirala prigodne pjesmice.

Sva djeca i odrasli sudionici u projektu, na dar su dobili po sadnicu voćke (jabuka) koju će zasaditi zajedno s članovima obitelji u svojim kućnim vrtovima i voćnjacima. Sadnicu jabuke smo izabrali zato što je jabuka jedno od najzdravijeg voća, ali i da ovaj projekt povežemo s ovogodišnjom kampanjom “Međunarodna godina voća i povrća”.

Virtualnu izložbu s fotografijama djece, članovima obitelji i njihovim posađenim stablima jabuke u kućnim vrtovima objaviti ćemo nakon nekoliko dana i nadamo se time potaknuti i ostalu djecu da sudjeluju u sličnim akcijama.

Željeli bismo zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta: djeci vrtića i osnovnih škola grada Kutine, njihovim obiteljima, našim vjernim i vrijednim volonterima, Petrokemiji d.d., Gradu Kutina i Komunalnim servisima.

Naša članica Ljubica Stublija napisala nam je i poklonila prigodnu pjesmu.

Drvo
Za rođendan svome gradu
Ruke male zasadile
Na livadi drvo svoje
Da Kutinu na rođendan sjeća
S ljubavlju posadilo Društvo Naša djeca.

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696