O nama

Društvo Naša djeca Kutina osnovano je 1957. godine.

Kroz dugi period djelovanja udruga je ostala dragovoljna, neprofitna, humanitarna i edukativna koja uz pomoć volontera, roditelja i prijatelja djece promiče i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece.

Cilj Društva je:
– poticanje i organiziranje akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu,
– praćenje i promicanje ostvarivanja prava djeteta,
– vođenje psiho-socijalnih, humanitarnih i drugih akcija koje pomažu djeci
– te pružanje podrške roditeljima u razvoju i odgoju djece od rođenja do 15-te godine života.

Ostvarivanje gornjih ciljeva provodi se kroz slijedeće djelatnosti Društva:
– poticanje djece predškolske i školske dobi na druženje, igru i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu,
– upoznavanje djece s pravima djeteta osnivanjem i radom Dječjih foruma,
– iznošenje mišljenja i prijedloga članova DND-a nadležnim tijelima i javnosti o potrebama i položaju djece u društvu,
– prikupljanje i raspoređivanje humanitarne pomoći socijalno ugroženoj djeci,
– provedba širih društvenih akcija, kao što su: Dječji tjedan, Međunarodni dječji dan, Dan igara, Prosinačke svečanosti, Majčin dan, Dan obitelji, Dan planeta Zemlje, Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta, Ekološke aktivnosti, Dan grada
– priprema i izvedba priredbi, izložbi, susreta i savjetovanja,
– organiziranje ljetovanja i zimovanja, putovanja i izleta, rekreacije i drugih oblika aktivnog odmora djece,
– osnivanje i rad Dječjeg gradskog vijeća
– iniciranje izgradnje i opremanje dječjih igrališta i drugih prostora za djecu,
– uključivanje u akcije preventivne zdravstvene zaštite djece,
– i druge akcije i aktivnosti za dobrobit djece, uvrštene u godišnji program rada DND-a.

Cjelokupna programska aktivnost DND-a zasniva se na odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te na željama, interesima i potrebama djece i roditelja.

Društvo se radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva s ostalim društvima u Republici Hrvatskoj, udružilo u Savez društava Naša djeca Hrvatske, u kojem preko svojeg izabranog predstavnika ostvaruje prava i obveze članice Saveza DND-a.

U radu Dječjih foruma godišnje se okuplja oko 50 djece, učenika osnovnih škola. Osnovne aktivnosti su radionice provođenje prava djece predviđene Konvencijom Ujedinjenih naroda, izložbe povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, tradicionalne susrete djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu, susretima djece Dječjih foruma Hrvatske sa saborskim zastupnicima te javni nastupi djece u ostalim aktivnostima Društva. Djeca pored toga uče kroz igru i zabavu kako je moguć život s puno međusobnog uvažavanja.

Likovna i dramska radionica DND-a okuplja učenike kutinskih osnovnih škola. Trajanje rada radionica je tijekom cijele godine. Aktivnosti su u vezane uz pojedine datume, kada se javno prikazuju rezultati njihovog rada.

Aktivnosti Likovne radionice su izrada likovnih radova, izrada scenografije i kostima za priredbe dramske radionice i sudjelovanje na ostalim aktivnostima DND-a.

Aktivnosti Dramske radionice su: radionice dramskog odgoja i dramskih igara, uvježbavanje programa za nastupe na priredbama u Gradu uz Majčin dan, Dan obitelji, Dan grada i na prosinačkim svečanostima prilikom darivanja djece.

Vrhunac rada dječjih radionica je sudjelovanje na Smotri dječjeg stvaralaštva DND-a Hrvatske a Dječjih foruma sudjelovanju na Susretu Dječjih foruma Hrvatske.

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696