Projekt Kreativni i aktivni došao na korak do završetka

Prošli tjedan, točnije 21.3.2023., nam je bio zadnji dan provedbe projekta Kreativni i aktivni. Projekta u kakav se do sada Društvo Naša djeca Kutina još nikada nije bilo upustilo. Nakon godinu dana, možemo reći da smo ispunili naš cilj koji smo si postavili prilikom pisanja ovog projekta. S jučerašnjim danom završili smo nabavku opreme i provođenje planiranih radionica, ali službeno ne završavamo projekt jer nam sada preostaje podnijeti potrebne izvještaje. Ovo ne znači da mi prestajemo biti kreativni i aktivni, već samo da prestajemo biti kreativni i aktivni pod istim vizualom, ali našu kreativnost i aktivnost nastavljamo pod logotipom Društva Naša djeca Kutina, kao dio Društava u RH koji volonterski rade za dobrobit naše i vaše djece.

Ovim putem bismo vas ukratko željeli upoznati s time što smo sve odradili u sklopu ovog projekta, ali i zahvaliti se svim našim partnerima, donatorima, članovima Društva koji su nam pomogli da projekt privedemo na korak do cilja. Uz zahvalu njima, ponajviše bismo se željeli zahvaliti voditeljima likovne, dramske, sportske i radionice zdrave prehrane, te voditeljici i koordinatoru ovog projekta koji su odradili najveći dio posla.

Ono što nas veseli je to da smo uspjeli nabaviti svu planiranu opremu, počevši od sportske opreme, opreme za radionice zdrave prehrane, projektor, platno, prijenosna računala, stolove, stolice i tako obogatili naš prostor, ali ujedno i podignuli kvalitetu održavanja naših radionica.

Možemo se pohvaliti da imamo nogometne, rukometne, košarkaške, odbojkaške lopte, pikado setove, frizbije i bumerange, setove za boćanje, mreže i rekete za badminton i stolni tenis, maske i dihalice za ronjenje te opremu za ritmičku gimnastiku. Svu navedenu opremu smo koristili tijekom ovog projekta te možemo reći da je kroz 40 sportskih radionica prošlo 182 različite djece. Kada uzmemo u obzir to da je na radionicama, kako bi one bile važeće, trebalo sudjelovati najmanje 20 djece, dolazimo do brojke od minimalno 800 sudionika radionica, što je jako lijepi broj.

S ovim projektom su i radionice zdrave prehrane postale zanimljivije, jer smo za potrebe njih nabavili dehidrator i blendere te smo time naše kreativne i zdrave radionice podignuli na veći nivo. Više od 64 različite djece sudjelovalo je u 12 radionica. Naravno neka djeca su bila na više radionica, pa tako dolazimo do broja od 120 sudionika radionica, u prosjeku 10 osoba po radionici.

Nabavljeni sklopivi stolovi i stolice su omogućile da naše likovne radionice ne održavamo samo u prostoru DND Kutina, već smo s njima gostovali po kutinskim parkovima, raznim događanjima, ali i u okolnim mjestima, kao što su Lipovljani. Više od 144 različite djece sudjelovalo je na 52 likovne radionice. Kada spomenemo da je na radionicama u prosjeku sudjelovalo 10 sudionika, dođemo do još jedne lijepe brojke od minimalno 520 sudionika likovnih radionica u sklopu projekta Kreativni i aktivni. Kada tim brojkama pridodamo i 24 dramske radionice, kroz koju je nastupilo 18 djece (održane su dvije predstave), onda dolazimo do impozantne brojke od 356 različite djece na radionicama projekta ili ako bi išli drugačije navesti brojke, onda bismo došli do brojke od 1.680 sudionika radionica.

Kako dolazimo do ovih brojki? Tako što smo za svako dijete koje je sudjelovalo na našim radionicama morali imati i potpisanu suglasnost roditelja te za svaku radionicu ispunjenu potpisnu listu s određenim brojem sudionika.

Projektne aktivnosti nismo bili organizirali samo za djecu, već su se održale i edukacije za članove Društva na temu neprofitnog računovodstva u sklopu kojeg smo unaprijedili vještine naših članova koji su svoja stečena znanja prenijeli dalje kolegama iz neprofitnog sustava. Održana je edukacija na temu organiziranja rada od kuće, te na temu menadžmenta volonterstva s kojim se često susrećemo u radu neprofitnih udruga. Projektom su održane i 3 zelene čistke na području grada Kutine u sklopu kojih je prikupljena velika količina smeća.

Na kraju se zahvaljujemo i Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva koji su prepoznali kvalitetu ovog projekta i dali nam svoje povjerenje za provedbu istog.

Više informacija o provedenim aktivnostima možete vidjeti u našem godišnjaku – DND KuTak.

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696