Završna konferencija projekta “Kreativni i aktivni”

U ponedjeljak, 13. ožujka u organizaciji Društva Naša djeca Kutina, te u prostorijama istoimenog Društva, održana je završna konferencija projekta „Kreativni i aktivni“.

Nositelj projekta je bilo Društvo Naša djeca Kutina, dok je partner na projektu Udruga specijalne jedinice policije iz domovinskog rata „RIS” Kutina – podružnica Kutina. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 471.128,97 kn od čega je 400.459,62 kn osigurano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020., dok je ostatak u iznosu od 70.669,35 kn financiran iz Državnog proračuna.

Projekt je nastao kao odgovor na svjetsku kriznu situaciju koja nije izbjegla ni Sisačko – moslavačku županiju (pandemija corona virusa) koja je kulminirala s razornim potresima na njenom području. Ovakve krizne situacije odrazile su se na rad brojnih neprofitnih udruga, ali i na naše najmlađe sugrađane gdje su uvelike utjecale na njihov društveni život.

Sukladno tome, u sklopu projekta “Kreativni i aktivni” te u razdoblju od godinu dana, za naše najmlađe sugrađane održane su 52 likovne radionice, 40 sportskih radionica, 24 dramske radionice, 12 radionica zdrave prehrane te 12 radionica psihosocijalne pomoći koje su privukle više od 1600 sudionika, odnosno na radionicama je sudjelovalo više od 350 različite djece s područja grada Kutine, općine Lipovljani, ali i drugih okolnih gradova.

Radionice u sklopu projekta nisu bile organizirane samo za djecu, već su se održale i edukacije za članove Društva na temu neprofitnog računovodstva, na temu rada od kuće, te na temu managementa za volonterstvo. U sklopu projekta su se održale i 3 volonterske akcije, odnosno 3 zelene čistke na području grada Kutine.

Projekt nije bio samo kreativan, već se s njime i aktivno sudjelovalo u društvenom i socijalnom životu grada Kutine i okolice, kroz zapošljavanje dvije osobe na pola radnog vremena te je omogućio i da se kvalitetne aktivnosti nastave i nakon samog projekta s obzirom na to da je projektom nabavljena brojna sportska oprema, oprema za izvođenje radionica zdrave prehrane (blenderi, dehidrator), ali i oprema koja će omogućiti kvalitetnije održavanje dramskih i likovnih radionica za naše najmlađe sugrađane, počevši od stolova i stolica, pa do projektora, projektorskog platna i prijenosnih računala.

Završnoj konferenciji prisustvovao je i gradonačelnik grada Kutine, g. Zlatko Babić koji je pohvalio brojne aktivnosti koje su se provele tijekom navedenog projekta te čestitao Društvu naša Djeca Kutina na uspješno provedenom projektu.

Više informacija o aktivnostima Društva Naša djeca Kutina, te o samome projektu „Kreativni i aktivni” možete vidjeti na www.dndkutina.hr

Više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

 

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696