BAJKAONICA POTIČE DJEČJU MAŠTU I ŽELJU ZA PRIPOVIJEDANJEM I SLUŠANJEM PRIČA I BAJKI

U subotu 25.11. u prostorima Društva Naša djeca u Kutini održana je još jedna javna radionica pripovijedanja bajki i priča u programu „Bajkaonica“. U goste su nam došli mali prijatelji i roditelji članova Dramske skupine. „Bajkaonica“ je započela nastupom dramaca koji su  pripovijedajući i igrajući se izveli „Bajkoplet“ , nastao prema kratkim pričama i bajkama učenika 2. c. razreda OŠ Stjepana Kefelje.

Opće oduševljenje slušanjem priča i bajki izazvalo je pripovijedanje hrvatske narodne bajke „Mala Vila“ u izvrsnoj pripovjedačkoj interpretaciji voditeljice Helene Ćosić, koja je ove godine prošla edukaciju za pripovjedače za aktivnost „Bajkaonica“. Djeca su širom otvorenih očiju i ušiju gledala i slušala priču o Maloj Vili, doživljavajući je i tumačeći je svaki na svoj način, što su kasnije i izrazila likovno, crtajući najdojmljivije detalje priče.

Vrhunac zajedničkog druženja u Bajkaonici bila je igra „Putna torba priča“, sastavni dio Bajkaonice. Maštovite, zanimljive, nesvakidašnje dječje priče i pričice iskakale su iz putne torbe uz smijeh i želju da se svi iskušaju u ulozi pripovjedača i smisle svoju priču.

Ova nova aktivnost „Bajkaonica“ je, zaključak je svih njezinih sudionika, djeci zanimljiva i poticajna aktivnost, pravo osvježenje koje potiče nepresušnu dječju maštu i želju (a i hrabrost i umijeće) da kao nekada u davna vremena ispričaju i prenesu priču/bajku svojim najbližim.

Društvo Naša djeca Kutina i educirane voditeljice (Helena Ćosić i Sanja Rašo Čar) ovu će aktivnost „Bajkaonica“ provoditi i dalje u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“, potaknutu i osmišljenu od strane Saveza društava Naša djeca Hrvatske i NIVEA-e.

Priča i pripovijedanje se nastavlja!

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696