„NEISPRIČANE PRIČE…KOJIMA NEMA KRAJA“ I „RUŽNO PAČE“ UMJETNIK ZIJAH SOKOLOVIĆ ISPRIČAO U BAJKAONICI U KUTINI

Prva u niz ovogodišnjih Bajkaonica s glumcem i umjetnikom Zijahom Sokolovićem započela je u Kutini, u Osnovnoj školi Stjepana Kefelje. Više od dvije stotine učenika od prvog do četvrtog razreda s posebnom je pozornošću uživala u dvjema bajkama, najprije u dječjoj bajci „Neispričane priče…kojima nema kraja“ Društva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje. Ta je priča nastala prema motivima poznate bajke „Ružno pače“, a upravo je ona pobjednica NIVEA natječaja za najbolju dječju priču u projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Domaćini ovog, za djecu nezaboravnog susreta umjetnika-pripovjedača i slušanja bajki, bilo je Društvo „Naša djeca“ Kutina i OŠ Stjepana Kefelje. Na početku Bajkaonice u Kutini, sve je u ime Ravnatelja Škole pozdravila profesorica Iva Habazin. Ispred Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, koji je zajedno s NIVEA-om organizator projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“, sve je srdačno pozdravila Snježana Krpes, tajnica Saveza DND koja je i ovom prilikom zahvalila tvrtki NIVEA na petogodišnjoj zajedničkoj suradnji i podršci projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“. Predsjednica Društva „Naša djeca“ Kutina  gospođa Vlatka Vidiček Dam, kao domaćin, zahvalila se svim prisutnima te je istaknula kako zahvaljujući NIVEA-i i programu Bajkaonica djeca iz Kutine, kao i djeca iz još 21 Društava „Naša djeca“ iz cijele Hrvatske, koja su uključena u program Bajkaonica, već dvije godine u svojim školama, vrtićima, Društvima mogu uživati u slušanju i pripovijedanju priča i bajki.

Svoje iskustvo jedne od 32 educirane voditeljica Bajkaonice u Hrvatskoj u ovom projektu, prenijela je volonterka Društva „Naša djeca“ Kutina i učiteljica  OŠ Stjepana Kefelje gospođa Helena Ćosić, istaknuvši kako  su djeca željna slušanja dobrih priča i bajki te kako uživaju u Bajkaonici kad god za to imaju prilike. Osim Helene Ćosić, program edukacije za Bajkaonicu te već iza sebe prošle i ove godine već ima niz ispripovijedanjih priča i bajki, ima i članica DND Kutina i učiteljica Sanja Čar Rašo iz OŠ Banova Jaruga-PŠ Jamarice. Upravo moderna verzija bajke Ružno pače pod nazivom „Ružno pače u šumi Striborovoj“ učenika iz PŠ Jamarice, konkuriralo je na ovogodišnjem NIVEA natječaju za najbolju priču iz Bajkaonice Društva „Naša djeca“.

A nakon govora organizatora i domaćina, za sve je vrijeme stalo. Glumac Zijah Sokolović, poput magneta, uvukao je djecu u čudesni svijet stare knjige požutjeli korica, čija unutrašnjost skriva bogat svijet neispričanih priča za djecu, a zbog kojih, kada ih djeca čuju i otkriju, zavole knjige i čitanje.  Djeca su posebno pokazala uživljenost i oduševljenje slušajući svima znanu priču „Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena. Nastup i pripovijedanje glumca Zijaha Sokolovića u Bajkoanici za kraj su upotpunili učenici iz glazbene radionice 3.b i 3.c razreda OŠ Stjepana Kefelje koji su izveli na svoj način bajku „Vuk i sedam kozlića“ prema zapisu braće Grimm, a uvježbani za pripovijedanje od strane njihove učiteljice Helene Ćosić.

Izvrsno primljena među kutinskom djecu, Bajkaonica za 5 sa Zijahom Sokolovićem peti rođendan projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ cijeli ovaj tjedan nastavlja slaviti, putujući i pripovijedajući bajke po školama i Društvima „Naša djeca“ u Zagrebu, Petrinji, Čakovcu i Ravnoj Gori.

Hvala dragim domaćinima iz OŠ Stjepana Kefelje, osoblju Škole, nastavnici Heleni Ćosić na koordinaciji ovim susretom te marki NIVEA i Agenciji Dialog komunikacije što nas prate i podržavaju u Bajkaonici i projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Album fotografija

 

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696