Kutijice prijateljstva za djecu stradalu u potresu

I DND Kutina se uključila u inicijativu DND-a „Vladimir Nazor“ Križ, pod nazivom „DJECA MOSLAVINE ZA DJECU BANOVINE“.
Pozivamo roditelje da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Neka to bude znak solidarnosti i zajedništva među djecom.
Svaka kutijica prijateljstva će se evidentirati, dati joj broj i na nju zalijepiti logo ove aktivnosti – „Djeca Moslavine za djecu Banovine“. Sve kutijice prijateljstva bit će distribuirane direktno do djece putem volontera.
Evo kratkih uputa kako pripremiti kutijice prijateljstva:
– osnova je čvrsta KUTIJA, najbolje od cipela (maksimalno do veličine kutije od čizama),
– čvrsto zamotati i zalijepiti kutiju da ne strada u transportu,
– na kutiji vidljivo napisati za koji je spol i uzrast namijenjena (djevojčica 8 mj, dječak 3 godine, djevojčica 11 g, dječak 14 itd). Pakiramo za djecu od 0-18 godina!
– Također na kutiji naznačite iz koje općine Kutija prijateljstva dolazi
Preporučeni sadržaj:
– svaka kutijica će imati osobnu notu djeteta koje šalje zato obavezno ubacite dječje kratko pismo pisano rukom ili crtež podrške, a tko želi daljnji kontakt s nepoznatim prijateljem to treba naznačiti u pisamcu
– sadržaj kutijice iznenađenja formirajte prema dobi i spolu djeteta kojem je namijenjeno – svakako surađujte sa svojim djetetom i pokušajte poštivati njegove ideje.
Neki od prijedloga:
– školski pribor (bojice, flomasteri, olovka, šiljilo, gumica, ljepilo, škarice, bilježnica, papir kolaž, pernica, torba i slično)
– kozmetika (toaletna torbica, ogledalce, češalj, četkica i pasta za zube, krema za ruke, gel za tuširanje, šampon, lak za nokte, gel, špangice, gumice za kosu, miris/dezić, stik za usta, šminka…)
– sitnica osobnog karaktera (knjiga, šalica, bočica za vodu, loptica, igračka, okvir za fotografije, album za slike ili crteže, spomenar, zaštitna maskica za lice, lampica…)
– odjeća (čarape, kapa, šal ili rukavice..)
– nešto slatko (čokolada, keksi, bomboni ili sl.)
U Kutijicu prijateljstva ubacite prije svega ljubav i pažnju, a onda ono što možete i mislite da bi razveselilo djecu koja će to dobiti, samo vodite računa da ne šaljete kvarljivu robu! Nikako ne stavljajte novac! Naučimo svoju djecu da budu solidarna i da pomažu prijateljima u nevolji.
Kutijice prijateljstva bit će direktno dostavljane do krajnjih korisnika na terenu Banovine, odnosno do djece u organiziranom smještaju diljem Hrvatske, a sve u suradnji sa Savezom DND-a te DND-ima i volonterima na terenu.
Lokacija za prikupljanje Kutijica prijateljstva s područja Grada Kutine je prostor DND Kutina, Kralja Petra Krešimira IV 27, Kutina (Centar II, nasuprot hotela) i U DVD BANOVA JARUGA, OD PONEDJELJKA DO PETKA, U VREMENU OD 18 DO 19 SATI I SUBOTOM OD 10 DO 11 SATI.
Kutije prijateljstva sakupljat ćemo do 29. siječnja, kada ćemo ih otpremiti u prostorije organizatora

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696