Kampanja GLASAJ ZA DJECU

Na temelju uspjeha Eurochilda na Europskim izborima 2014., slična koalicija organizacija koje rade na dječjim pitanjima ponovno radi na regrutiranju Prvaka za prava djeteta za sljedeći Europski parlament i zalaže se za ponovno uspostavljanje Međugrupne skupine za prava djece.  Moto ovogodišnje kampanje glasi „Vote for children/Glasajte za djecu“ – Postanite šampion dječjih prava.

Stoga sam ja, Đurđa Krajcar,  voditeljica DF Banova Jaruga,  pozvala u goste u OŠ Banova Jaruga, moguću europarlamentarku, kandidatkinju na predstojećim izborima, Anu Balaško. Ana je bila moja učenica, pohađala ovu školu i rado se odazvala mom pozivu. Nakon kratke igre asocijacija i njenim rješenjem 9.5. DAN EU,  uvela sam učenike u temu Tjedan Europske unije i upoznala ih s kampanjom „Glasajte za djecu“ i kandidatkinjom za zastupnicu u Europskom parlamentu Anom Balaško.

Ana je s djecom porazgovarala o načinu da se bolje čuje dječji glas kroz Dječje vijeće škole, Gradsko dječje vijeće, pa sve do zastupnika u EU parlamentu, gdje se donose važne odluke za cijelu Europsku uniju, pa tako i našu državu, čiji su građani i naša djeca. Djeca su Ani govorila o svojem viđenju Europe, o svojim željama i potrebama: o boljem standardu u našim obiteljima i školama, o pametnim pločama, o želji da je manje sukoba među djecom, u obiteljima, o želji da im što manje prijatelja odlazi u druge države, o potrebi da svi poštuju pravila i zakone, o želji da bude čišći okoliš, da nastava traje kraće …

Na kraju je Ana, pod budnim očima djece, potpisala da će slušati glasove djece i uključivati ih u odluke koje utječu na njih i njihove živote i da će se zauzeti za djecu na izborima za Europski parlament. Obvezala se da će postati jedna od Prvaka prava djeteta ako postane zastupnica u EU parlamentu.

Đurđa Krajcar

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696