In memoriam Emil Paravina

U petak, 4.1.2019. u krugu članova obitelji i najbližih prijatelja i suradnika oprostili smo se od cijenjenog dr. sc. Emila Paravine, iznimnog čovjeka koji nas je napustio u zadnjim danima prošle godine. Hvala svim prijateljima i suradnicima na brzojavima i iskrenim riječima sućuti i zahvale za rad i doprinos gospodina Paravine. Kao što ste istaknuli među njima, napustila nas je jedna od najsjajnijih zvijezda na nebeskom svodu zaštite dječjih prava. A ovom prilikom, nakon ispraćaja, njegovi prijatelji, kolege i članovi iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, sada i javno se opraštamo od čovjeka čije će ime i djela ostati zapisani zlatnim slovima u povijesti Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i rada na dobrobit djece općenito.

Dragi naš Emile,

kao što si živio skromno i samozatajno, tako si i poželio da bude i naš oproštaj s tobom, u krugu najbližih članova obitelji, prijatelja i suradnika.

Ali dozvoli nam da se samo na kratko, ali ne i zauvijek, oprostimo od tebe pjesmom Grigora Viteza, pjesnika i tvojeg prijatelja čije si pjesme volio jer su odražavale svu životnu ljepotu i radost dječje mašte i igre, što je i tebe samoga cijeli život nadahnjivalo i pokretalo naprijed.

DUGA

Rodila se duga,
ode s neba tuga!
Rub se šume zlati,
u igru se vrati!
Umakla oluja,
slušajte slavuja,
sa breze nam javlja:
IGRA SE NASTAVLJA…

Igra se nastavlja, zar ne? I ti to znaš, dragi Emile, jer si imao srce i dušu zaigranog djeteta…I tu igru nastavljamo zajedno.

Rečenice „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli, čujte naš glas“, govorile su o tvojem životnom pozivu. Ostavio si neizbrisivi trag u našim životima i djelima, kao i u životima generacija tisuća, i tisuća djece i roditelja na čiju si dobrobit predano radio. Hvala ti i u njihovo i naše ime na svemu tome. Ostat ćeš nam svima i dalje veliki učitelj i nadahnuće u radu s djecom i za djecu.

Uz ljubav, poštovanje i duboku zahvalnost,

tvoji prijatelji i suradnici iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696