DRUŠTVO NAŠA DJECA KUTINA OBILJEŽILO SVJETSKI DAN KAZALIŠTA S PREDSTAVOM „MAČKA U ČIZMAMA I MJESEC“ I „BAJKAONICOM“

Svjetski dan kazališta (27.3.) Društvo „Naša djeca“ Kutina obilježilo je predstavom „Mačka u čizmama i Mjesec“ i „Bajkaonicom“ – „Vuk i sedam kozlića“. Učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola uživali su u ljepoti kazališta i bajke.  Bajke vole i veliki i mali jer su pune igre, mašte, čudesnih bića, čarobnjaka, kraljeva, kraljica, lijepih princeza, opasnih zmajeva i životinja koje govore. A upravo jedna od njih je i djeci draga bajka Charlesa Perraulta „Mačak u čizmama“.

Izvrsni i talentirani mladi glumci, polaznici Dramske skupine Društva „Naša djeca“, zajedno s voditeljicom Snježanom Krpes, preokrenuli su tu bajku na svoj način, a glavni lik su umjesto Mačka bili Mačka i četiri mačića te glavom i bradom sam bajkopisac Charles Perault. Doživljaju bajkovitosti kazališnog svijeta doprinijeli su kostimi i scenografija koje su izradile Vlatka Vidiček Dam, voditeljica likovno-kreativne radionice u DND i mame polaznika dramske skupine.

A osim doživljaja gledanja bajke i kazališne predstave, učenici su uživali i u slušanju bajke. Ljepotu pripovijedanja bajke „Vuk i sedam kozlića“ prema zapisima braće Grimm ispripovijedali su učenici glazbene radionice 3.b i 3.c razreda OŠ Stjepana Kefelje koje je uvježbala učiteljica Helena Ćosić, pripovjedačica u kutiću „Bajkaonica“ koju provodi Društvo Naša djeca u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Ispunivši dvoranu do posljednjeg mjesta, mališani nisu skrivali svoje oduševljenje i uživanje u kazališnom i bajkovitom ugođaju.

Obilježavanjem Svjetskog dana kazališta Društvo Naša djeca Kutina promovira u djece ljubav prema kazalištu, sceni, glumi, pripovijedanju te odgoj za buduću kazališnu publiku.

Hvala Pučkom otvorenom učilištu na tehničkoj pomoći, a svim osnovnim školama na tako velikom odazivu.

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696