DJECA IZ DRUŠTVA NAŠA DJECA NA SUSRETU S GRADONAČELNIKU U DJEČJEM TJEDNU

Forumašice Klara, Lana i Leona poručile gradonačelniku i odraslima da djeca žele podršku, kvalitetno obrazovanje i slobodno vrijeme te mudro i pravedno ulaganje u djecu

Na tradicionalnom susretu djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu aktivno su sudjelovali predstavnici djece iz Društva Naša djeca Kutina u pratnji predsjednice Društva Vlatke Vidiček Dam.

Predstavljajući aktivnosti Društva Naša djeca djeca su istaknula kako  kutinsko DND ove godine obilježava 63 godine kontinuiranog djelovanja u Kutini, a prvi i najstariji Dječji forum u Kutini punih 20 godina rada. Osim pri DND-u, aktivni su Dječji forumi u osnovnim školama Banova Jaruga, Stjepana Kefelje i Vladimira Vidrića. Kutinski Dječji forumi redovno sudjeluju na Susretima Dječjih foruma Hrvatske, tako i ove godine u Poreču, kao i na tematskim sjednicama sa saborskim zastupnicima u Hrvatskom saboru. Zahvaljujući Dječjim forumima dosad veliki broj djece već generacijama  upoznaje se s dječjim pravima i obvezama iz Konvencije UN-a o pravima djeteta te se educira za mir, nenasilje i toleranciju i različite teme kao što su zdravlje i zdrave zajednice, prevencija vršnjačkog nasilja, nenasilno rješavanje sukoba, razbijanje predrasuda, mir i tolerancija, suzbijanje socijalne isključenosti i siromaštva djece, sigurnost djece na internetu.

Klara, Leona i Lana predstavile su i aktivnosti Dramske skupine DND, koja djeluje već pune dvadeset i dvije godine te je prepoznatljiv među kutinskim mališanima i roditeljima. Posebno djeci zanimljiv  je program „Bajkaonica“ – pripovijedanje priča i bajki kojeg DND provodi od prošle godine i nastavlja s njim i ove godine, kao i radionice prevencije vršnjačkog nasilja pod nazivom „100 ljudi, 100 ćudi“.

Na kraju su mlade forumašice poručile gradonačelniku i odraslima da podržavaju i potiču djecu u njihovim aktivnostima, da im osiguraju kvalitetno obrazovanje i sadržaje u slobodno vrijeme te da mudro, pravedno i efikasno ulažu u djecu, jer ulaganje u djecu se višestruko vraća svakoj zajednici.  Pitale su gradonačelnika kakav treba biti grad-prijatelj djece, što odrasli mogu naučiti od djece te koja mu je bila najdraža igra i priča u djetinjstvu, te ga pozvale da se ovog petka u Dječjem tjednu, 5.10. pridruži Društvu Naša djeca i djeci na tradicionalnoj „Biciklijadi i rolijadi“.

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696