30. Biciklijada i rolijada

U okviru Dječjeg tjedna 2021. Društvo Naša djeca Kutina organiziralo je 30. Biciklijadu i rolijadu pod motom “Pedaliranjem do zdravlja”, koja je umjesto srijede 6.listopada, kada je planirana, održana u srijedu 13.listopada zbog vremenskih neprilika. Unatoč kišovitom početku dana odlučeno je da će se utrka održati, a vrijeme je pokazalo da je ta odluka bila dobra. Okupilo se oko 150 učenika koji su odmjerili snage u vožnji bicikla i rolanju. Kao pratnja i gledatelji došli su brojni roditelji, braća, sestre, bake i djedovi. Sponzori su omogućili samo održavanje, a posebno nabavu nagrada za najbolje natjecatelje. Pomogli su nam: Decathlon Zagreb d.o.o., Selk d.d., Šmit-electronic d.o.o., Lonia d.d., Grad Kutina, Turistička zajednica Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Športski centar Kutina, a HAK nam je omogućio korištenje njihovog novouređenog poligona.

Volonteri DND Kutina, naši stalni članovi, su nam puno pomogli u organizaciji i izvedbi biciklijade, ali moramo zahvaliti i članovima Biciklističkog kluba Kutina, koji su nam pružili veliku pomoć i podršku kod same utrke. Oni su složili na poligonu put kojim će se biciklisti i roleri natjecati u brzini i spretnosti, formirali grupe za utrke, pazili na sigurnost tijekom natjecanja te svojim iskustvom i savjetima pomogli da se cijelo događanje odvija najbolje moguće. Beskrajno smo im zahvalni na podršci koju su nam time dali. Vjerujemo da će brojni današnji natjecatelji biti u budućnosti njihovi članovi.

Željeli bismo zahvaliti i Foto video klubu Kutina čiji su članovi napravili brojne, prekrasne slike i time ovjekovječili ovu manifestaciju. Puno hvala i Zajednici tehnička kulture Kutina, koja nam je posudila svoju opremu neophodnu za vođenje programa (razglas). Velika zahvala ide i Postaji prometne policije Kutina, čiji djelatnik je brinuo o sigurnosti djece na poligonu i Dr. Ivani Bernart, koja je brinula za zdravlje natjecatelja.

Biciklijadu i rolijadu je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Najbolji natjecatelji po kategorijama bili su:

Biciklijada

1.Razred

 1. Matej Nikolić (OŠ Zvonimira Franka)
 2. Mato Tomić (OŠ Mate Lovraka)
 3. Niko Sabolović (OŠ Zvonimira Franka)

2.Razred

 1. Leo Dvorski (OŠ Stjepana Kefelje)
 2. Noa Vazdar (OŠ Stjepana Kefelje)
 3. David Vulić (OŠ Vladimira Vidrića)

3.Razred

 1. Filip Blanuša (OŠ Mate Lovraka)
 2. Fran Balaško (OŠ Vladimira Vidrića)
 3. Matko Brozović (OŠ Vladimira Vidrića)

4.Razred

 1. Karlo Lončarević (OŠ Stjepana Kefelje)
 2. Lovro Marković (OŠ Stjepana Kefelje)
 3. Leonarda Kurečić (OŠ Vladimira Vidrića)

Rolijada

3.Razred

 1. Majda Poleto (OŠ Mate Lovraka)
 2. Lara Prpić (OŠ Vladimira Vidrića)
 3. Erika Turkalj (OŠ Mate Lovraka)

4.Razred

 1. Renata Hoško (OŠ Vladimira Vidrića)
 2. Karlo Franković (OŠ Stjepana Kefelje)
 3. Nera Jakopović (OŠ Zvonimira Franka)

Najveća nagrada bila je u kategoriji 4.razreda – bicikl, koji nam je osigurao jedan od sponzora Decathlon Zagreb d.o.o., ali jako dobre nagrade bile su i ostale – sezonske ulaznice za naš gradski bazen (za sljedeće ljeto), koje nam je za sva prva mjesta osigurao Športski centar Kutina, ulaznice za kino od POU Kutina, te nagrade ostalih sponzora (slušalice za mobitele, podloge za miša, slagalice, igračke, energetske pločice), na čemu im još jednom uvelike zahvaljujemo.

Djeca su pokazala svoju spremnost za bavljenje sportom, volju za natjecanjem i želju za druženjem, a to je nešto što i dalje moramo kod njih podržavati.

 

DONIRAJ

Društvo Naša djeca Kutina

Kralja Petra Krešimira IV br. 27 44 320 Kutina

OIB: 62155622363

IBAN: HR0224020061100522707

PRIDRUŽI SE

POZIVAMO TE NA SURADNJU

Javi nam se!

Kralja P. Krešimira IV 27 44320 Kutina
dndkutina@gmail.com
0916069696